IZVJEŠTAJI O POSLOVNIM INFORMACIJAMA

Izvještaji o poslovnim informacijama
Pribavljanje informacija o neplatišama je barem toliko važno kao i naša osnovna djelatnost – naplata određenog iznosa. Ukoliko naše poslovne partnere pravovremeno obavijestimo o postojanju privrednog subjekta koji izbjegava plaćanje svojih obaveza, vjerovatno ćemo spriječiti nastanak veće štete. Dužnik, koji želi normalno poslovati, ne može sebi priuštiti ignorantski odnos prema našem preduzeću, jer sebi na taj način priskrbljuje loš glas u bankarskim i osiguravateljskim krugovima u zemlji i inostranstvu.

Neplaćanje, odnosno kašnjenje u plaćanju dospjelih obaveza u savremenom poslovnom svijetu je veoma raširena pojava, koja može mnoge dobre kompanije dovesti u ozbiljne poteškoće. Da bi se to izbjeglo, odnosno da bi se smanjio rizik ulaska u teškoće zbog kašnjenja u plaćanju dužnika, najbolja je preventiva redovno provjeravanje poslovnih informacija partnera i odbijanje poslovanja s onima koji imaju teškoće u plaćanju.

group image

Posredstvom agencije Pro Kolekt možete provjeriti poslovne informacije partnera što će pomoći pri donošenju konačne odluke o poslovanju s tim poslovnim subjektima.