O NAMA

O nama
Pro Kolekt d.o.o. Sarajevo je privredno društvo osnovano u julu 2007 godine. Pro Kolekt Sarajevo posluje u okviru mreže firme Pro Kolekt koja je osnovana u Sloveniji u proljeće 2004. godine sa većinskim udjelom Slovenačke države. Pro Kolekt čini najjaču mrežu za pružanje usluga naplate potraživanja i izrade izvještaja o poslovnim informacijama u Jugoistočnoj Evropi.

U ovom trenutku Pro Kolekt mreža ima svoje firme u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Srbiji, Bugarskoj, Mađarskoj i Rumuniji, a preko međunarodnih udruženja posreduje u naplati potraživanja za svoje klijente bilo gdje u svijetu. 

Pro Kolekt Sarajevo u ovom trenutku pruža usluge svojim klijentima za teritoriju Bosne i Hercegovine.

Mreža je osnovana s namjerom umanjivanja poteškoća, koje nastaju zbog platne nediscipline.
zbog kašnjenja u plaćanju ili neplaćanja dužnika, a mnoga privredna društva se suočavaju sa poteškoćama u likvidnosti. To prouzrokuje slabije poslovne rezultate i nemogućnost pravovremenog namirenja obaveza prema svojim povjeriocima.

Pro Kolekt je u ovom trenutku najjača mreža za pružanje usluga posredovanja pri naplati potraživanja i izrade izvještaja o poslovinim informacijama u Jugoistočnoj Evropi.

Šta radimo?

Pored usluga vansudske naplate potraživanja i izrade izvještaja o poslovnim informacijma, nudimo vam i pomoć u sudskom postupku za domaće i inostrano tržište.

Svojim poslovnim partnerima pružamo učinkovitu i kvalitetnu vansudsku naplatu potraživanja širom svijeta, uz napomenu da smo specijalizirani na tržištu JI Evrope, budući da smo uspostavili mrežu sestrinskih preduzeća te tako postali jedan od najznačajnijih sudionika u naplati i procjeni boniteta na tom području Evrope.

Svoju prvobitnu djelatnost, vansudsku naplatu dugovanja i prikupljanje poslovnih informacija, proširili smo i na pružanje pomoći u sudskom postupku kako na domaćem tako i na inozemnom tržištu, te na pružanje pomoći prilikom osnivanja preduzeća na području JI Evrope.

Teritorijalna pokrivenost

Društvo Pro Kolekt d.o.o. Sarajevo uključeno je u mrežu agencija za naplatu potraživanja širom svijeta, što nam omogućava, da naše usluge teritorijalno proširujemo u skladu sa potrebama naših naručitelja. Iskustvo, naime, kaže kako je kod naplate potraživanja lokalna pokrivenost ustvari najznačajnija za njenu uspješnost. Aktivnu naplatu duga širom svijeta vodili smo već u 70 država, dok nam naša povezanost u sklopu istovrsnih agencija omogućava naplatu u 120 država svijeta.